Meditaatiolla on rauhoittava vaikutus ihmisen koko olemukseen

Kun hengitys tasaantuu ja syvenee, mieli rauhoittuu ja päänsisäinen ajatusten turbulenssi laantuu. Tällöin ihminen voi kokea sisäistä rauhaa, joka vaikuttaa pitkän ajan kuluessa myös kaikkeen ulkoiseen toimintaan. Ihminen on sitä mitä ajattelee ja muotoutuu omien ajatustensa kiteytymäksi ja ajatuksista muodostuu sanoja ja niistä lopulta tapoja ja toimintoja.

Meditaatio, jota opetan on Ananda Sevan 6-osainen meditaatiotekniikoita sisältävä kokonaisvaltainen menetelmä. Tämä perustuu Shrii Shrii Anandamurtin antamaan meditaatiokokonaisuuteen. Meditaatiota tukevat joogan asanaharjoitukset, kasvisruokavalio sekä joogan eettiset ohjeet yama ja niyama. Nämä kaikki ovat ulkoisia toimintoja tukevia tapoja, jotka edistävät kehon ja mielen kokonaishyvinvointia ja terveyttä sekä tukevat ajatusta, että tulet sellaiseksi mitä ajattelet.

Olen harjoittanut tätä metodia vuodesta 2005 lähtien, kun opiskelin Ananda Sevan joogaopettajaksi. Acarya vihkimyksen sain vuonna 2009, josta lähtien olen opettanut tätä menetelmää.

Sisäinen prosessi

Meditaatio on sisäinen prosessi, joka tuo mielen karkeasta hienosyiseksi ja voit vähitellen kokea hienosyisempiä tiloja. Kun kehoa ja mieltä hoidetaan myös näillä ulkoisilla toiminnoilla, on kehitys tasaista ja kokonaisvaltaista.

Tapaamisia on useita noin kuukauden välein. Saadaksesi kaikki kuusi Oppituntia etenemme sinun tahdissasi ja vähitellen. Useimmiten tähän menee vähintään vuosi. Opetus on henkilökohtaista, joka perustuu joogan ikivanhaan tapaan siirtää tietoa opettajalta oppilaalle.

Oppitunnit

Ensimmäisellä kerralla saat tietoa tästä prosessista, joogasta, yamasta ja niyamasta sekä 1. Oppitunnin ja vihkimyksen tähän harjoitukseen. Lisäoppitunteja saat sitä mukaa kun olet valmis etenemään.

 1. Oppitunti Iishvara Pranidhana
  sisältää meditaation visualisaatiolla ja mantralla. Mieli vedetään pois ulkoisista kohteista kohti sisäistä valoa, kohti hienosyistä Itseä. Tulet sellaiseksi mitä ajattelet.
 2. Oppitunti Madhuvidya
  Saat mantran, jolla on merkitys, joka tuodaan arkielämään, ajatus, jota sisäistetään jokapäiväisessä elämässä. Olet sitä mitä ajattelet. Opi näkemään Korkeimman Olemus kaikkialla.
 3. Oppitunti Tattva Dharana
  Aineen viisi perustekijää muodostavat aineen, partikkelin ja kehoaineksen. Puhdistat ja hallitset elementtejä cakroissa.
 4. Oppitunti Pranayama
  Vuorosierainhengitys on joogan neljäs askel. Pranan, eli elinvoiman vahvistaminen ja tasapainottaminen tietynlaisella hengitystavalla tasapainottaa elinvoiman virtauksia, eli nadeja hienosyisessä kehossa.
 5. Oppitunti Cakra Shodhana
  Tämä harjoitus puhdistaa ja tasapainottaa seitsemää pääcakraa. Tämän harjoituksen avulla meditaatiosta tulee puhdas ja virtaava kaunis kokemus.
 6. Oppitunti Dhyana
  Mielen jatkuva virta keskittymisen kohteeseen, joka on puhtain energia, puhtain olemus, puhdas myötätunto ja rakkaus.

Opetuskerran hinta

Yhden opetuskerran hinta on 20 € (sis. alv 10%).